ПОЧИСТВАНЕ НА ВЕРТИКАЛНИ ТЕКСТИЛНИ ЩОРИ

Препоръчваме пране на текстила  веднъж годишно за да не бъде засегнат защитният  слой.

МАШИНЕН НАЧИН НА ПРАНЕ :

Внимателно свалете лентичките от щипките.Отстранете  тежестите и свързващото въже и ги навийте на руло.Стегнете ги с ластик и ги поставете в памучна торба.
Изперете ги в автоматичната пералня при температура t = 30 градуса и с несинтетичен перилен препарат.Изплакнете лентите, но не центрофугирайте.
Окачете обратно лентите на релсата и поставете тежестите за да се изпънат при  изсъхване.

РЪЧЕН НАЧИН НА ПРАНЕ :

Внимателно свалете лентичките от щипките.Отстранете  тежестите и свързващото въже и ги навийте на руло.Стегнете ги с ластик и ги поставете в памучна торба.
Разтворете несинтетичен прах за пране във вода с температура t =30 градуса.
Потопете лентите и ги накиснете около 30 минути.
Изплакнете със студена вода.Окачете обратно лентите на релсата и поставете тежестите за да се изпънат при  изсъхване.
Възможно е изпиране на лентите с четка с мек косъм или гъба .

ПОДДРЪЖКА  И ПОЧИСТВАНЕ НА ХОРИЗОНТАЛНИ ЩОРИ

Редовното почистване на праха поддържа новия вид на щорите.Използвайте суха  и мека четка за прах  мека  или суха кърпа. Възможно е да използвате приставка – четка на всяка прахосмукачка. Вариант за почистване е издухването на праха с домашен сешоар без да се включва нагревателя.
При нужда, с помощта на слаб разтвор на препарат за миене на съдове и гъба, ламелите могат да се забърсват. В тежкия случай, щорите могат да бъдат свалени и измити с душ  с хладка вода и препарат като е задължително да се подсушат  горната и долна греда .
ВАЖНО: При  поддръжка на дървените и бамбукови щори не използвайте препарати за дърво.Водата наранява повърхността.
Не се препоръчва използването на абразивни препарати или химически разтворители.

СЪВЕТИ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ПРОЗОРЦИТЕ, ИЗРАБОТЕНИ ОТ ПРОФИЛИ REHAU

Вие имате вече прозорец REHAU, който не Ви създава  никакви допълнителни грижи.За да го запазите дълги години в същия отличен вид, приемете някои съвети:
За проветряване:

Прозорците,изработени с профили REHAU се затварят много плътно и така спестявате значително количество топлинна енергия.Това е тяхното основно предимство, за да няма негативни последици, трябва да се избегне образуването на конденз и на застоял въздух в помещението.Как става това?

  • Дори и през зимата е желателно кратко отваряне на прозорците няколко пъти дневно.Това ще Ви спести топлинни загуби и е по – благоприятно, вместо вашият прозорец да е постоянно открехнат на долна ос.
  • Сутрин е необходимо поне около 20 минути основно проветряване на всички помещения.Отворете срещуположни прозорци, за да се получи бърза смяна на застоялия въздух.
  • През деня също проветрявайте .5 минути са достатъчни за обмяната на застоялия въздух в стаята, след което можете отново да затворите.

За първоначално почистване:

Ако по повърхността на прозорците има някакви остатъци от строителните и монтажни работи, внимателно ги отстранете само с вода и почистващ препарат.важно е, например, да проверите дали не е попаднал варов разтвор между уплътненията и стъклопакета или по обкова.

За поддръжката :

Вашите нови прозорци всъщност не се нуждаят от поддръжка.ако след време решите, че искате да ги освежите и да отстраните някакви замърсявания от атмосверата или дори мазни петна, можете да закупите от нас почистващ препарат.Не е желателно да използвате почистващи емулсии на ацетонова основа или разредители, защото те са агресивни и увреждат рамките на прозореца и гумените уплътнения.За поддръжка на пантите и другите подвижни части на обкова са достатъчни един – два пъти годишно само няколко капки масло и всичко ще функционира  перфектно.